Galerie

bijzondere projecten, samenwerkingen etc.

uit 2013 tot 2018 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

levensadem, verbinding, oneindigheid

levensadem, verbinding, oneindigheid

2018

Naar aanleiding van het thema Levensadem ben ik gaan experimenteren met allerlei materialen en uiteindelijk heb ik een hangend object gemaakt in de vorm van een spiraal. De vorm van de spiraal symboliseert de stromen tussen hemel en aarde. De verbinding tussen het goddelijke en de mens en de oneindigheid van het leven. In de spiraal is een lichtbron (in de vorm van een hart, refererend aan het Lutherhart) die langzaam aan en uit gaat, op het ritme van de adem.     

niets is wat het lijkt...

niets is wat het lijkt...

2016

Titel: ‘Niets is wat het lijkt … (als je maar goed kijkt’.) (Bron: dichtregel van de Utrechtse schrijver C.C.S. (Cees) Crone (1914-1951) De vormen van dit werk zijn “gelijk”, maar door de manier waarop ze gepresenteerd worden, lijken ze allemaal anders. In het theater maakt men gebruik van illusie, ook daar is niets wat het lijkt. De vormen zijn open en gesloten, zoals ook het theater omsluit en nieuwe inzichten opent.

opengebroken

opengebroken

2015

glas met gemengde technieken voor de tentoonstelling "in het licht van Jeroen Bosch"

feest van de geest

feest van de geest

2014

raamobject voor de manifestatie feest van de geest in Gouda

road to prisoner of our own device

road to prisoner of our own device

2013

Gestart met een mindmap en uitgekomen op woorden als verbinden, antennes, beeldschermen. Beeldschermen bepalen immers ons dagelijkse leven. Contacten lopen steeds meer via sociale media. Alles en iedereen is binnen handbereik. Snelheid in onze maatschappij en economie is belangrijk geworden. Annemarie heeft hier een schilderij naar gemaakt en Maria een beeld. Een landschap en een mensfiguur. Zij vormen de verbinding. Door het toenemende gebruik van sociale media komen mensen vaker in een zelf gecreëerde "wereld”. Als metafoor zijn smartphones afgebeeld op het schilderij als uit een landschap gevallen en een ruimtelijk mensfiguur opgebouwd uit/transformerend in.    

social transformation road

social transformation road

2013

samenwerken bij het werk van Annemarie Abcouwer en Maria van ’t Hullenaar. Gestart met een mindmap en uitgekomen op woorden als verbinden, antennes, beeldschermen. Beeldschermen bepalen immers ons dagelijkse leven. Contacten lopen steeds meer via sociale media. Alles en iedereen is binnen handbereik. Snelheid in onze maatschappij en economie is belangrijk geworden. Annemarie heeft hier een schilderij naar gemaakt en Maria een beeld. Een landschap en een mensfiguur. Zij vormen de verbinding. Door het toenemende gebruik van sociale media komen mensen vaker in een zelf gecreëerde "wereld”. Als metafoor zijn smartphones afgebeeld op het schilderij als uit een landschap gevallen en een ruimtelijk mensfiguur opgebouwd uit/transformerend in.